Author Topic: Nu mai merg iesirile displayport din placa video  (Read 547 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Adi

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #15 on: 18 May 2020, 16:14 »
Din cate stiu eu, nu se repara. Nu sunt "mufele" arse. Este tot circuitul de afisare digital, care nu se rezuma la 1-4 mufe. Este un integrat, care, daca e ars, se schimba placa cu totul. Nu sta nimeni sa repare, nu cred ca se inhama cineva la schimbat integrate.
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #16 on: 18 May 2020, 17:48 »
Am probat la un prieten pe un alt tv cu acelasi cablu pe care l-am primit astazi de la curier . Am bagat in fiecare iesire din placa video si a mers perfect pe fiecare . Nu mi-a sacadat nu mi-a facut nimic pe nici o iesire din placa mea video Asta inseamna ca placa video este buna nu ? Problema este la tv-ul meu , nu mai merge nici o intrare hdmi .
 

Offline Adi

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #17 on: 18 May 2020, 20:14 »
E ceva ciudat la povestea ta.
Pe pagina anterioara ai zis ca "daca bag cablul in DP mi se opreste monitorul". Daca intrarea HDMI din TV este arsa, atunci nu ar trebui sa influenteze iesirea DP sau HDMI de pe placa video. Sunt independente.
Sau poate TVul da curent aiurea pe intrarea HDMI si bloca placa video sa dea semnal pe iesirile digitale.
 

Offline oldshooterman

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #18 on: 19 May 2020, 01:59 »
Asta inseamna ca placa video este buna nu ? Problema este la tv-ul meu , nu mai merge nici o intrare hdmi.
Da, asta se poate. Intrarile HDMI din TV se ard usor daca conectezi si deconectezi cablurile HDMI fara ca aparatele sa fie oprite.
 

Offline mudpie

  • Mister Congeniality
  • Global Moderator
  • Feedback Score: (13)
  • Old TR: 230 (100%)
  • Hero Member
  • ***
  • Posts: 1.014
  • Location: Bucuresti
  • Liked | Thanked: 91 times
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #19 on: 19 May 2020, 11:15 »
Confirm, am avut un Tv caruia am reusit sa-i prajesc, succesiv, toate cele 3 intrari HDMI, plus una de pe placa video.
Women might be able to fake orgasms, but men can fake whole relationships.
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #20 on: 19 May 2020, 11:49 »
Da , am spus ca mi se opreste monitorul pentru ca monitorul principal este selectat tv-ul iar cel secundar monitorul .
Dar problema a devenit si mai ciudata deoarece aseara am venit un prieten cu un laptop si l-am conectat la tv-ul meu si surpriza a mers intr-un singur hdmi ( in TV cand aleg intrari indifirent daca am bagat mufe sau nu imi arata PC-hdmi1 , hdmi2, hdmi3)
Singurul lucru pe care nu l-am incercat este sa leg la alt monitor/televizor 4k . Se poate din cauza rezolutiei sa nu duca cablurile si din cauza asta sa mi se stinga sis a se aprinda ?
 

Offline oldshooterman

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #21 on: 19 May 2020, 13:26 »
Ecran negru din cand in cand (in timp ce functioneaza dispozitivul de afisare conectat pe HDMI) inseamna ca nu e bun cablul.
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #22 on: 19 May 2020, 14:48 »
Dar tot cu acelasi cablu am folosit-o la tv-ul unui prieten unde am probat fiecare iesire din placa video si la el a mers perfect . Singura diferenta este ca tv-ul lui este full hd si al meu 4k.
 

Offline oldshooterman

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #23 on: 19 May 2020, 20:41 »
Doar ca e diferenta mare intre traficul de date pentru FHD si 4K. Ecranul negru apare in momentul in care nu se poate asigura traficul de date pentru 4K, pentru ca cablul e cu specificatiile la limita. Pe HDMI traficul de date e digital, iar pe digital exista doar merge (imagine buna) sau nu merge (ecran negru), nu ca pe analog unde poate varia calitatea imaginii.
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #24 on: 23 May 2020, 11:48 »
Pe cablu scria 4k , dar nu avea nici o firma . L-am trimis inapoi sa mi-l schimbe cu unul mai bun si diferenta .
Dar spre exemplu chiar daca eu ii dadeam rezolutie full hd tot la fel imi facea , doar ca suporta tv-ul 4k . Un cablu de calitate ar trebui mearga ?
 

Offline oldshooterman

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #25 on: 23 May 2020, 15:42 »
Am patit si eu la fel si problema s-a rezolvat cu un cablu precum cel din link, doar ca mi-a trebuit de 5m. Trebuie sa suporte High Speed 18Gbps 4K/HDMI v2.0b.
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #26 on: 23 May 2020, 19:14 »
acela e hdmi-hdmi , mie imi trebuie displayport-hdmi . 3m este exact cat e distanta dintre tv si desktop . Pe asta de 5m l-am gasit.
 

Offline astateofmind

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #27 on: 24 May 2020, 05:36 »
Problema e ca tu vrei DP to HDMI. Iti trebuie cablu special pentru 4K.

De exemplu la mine cu convertor DP la 4k din placa onboard nu mergea, acelasi cablu din placa nvidia mergea. In 1080 mergeau ambele. Cineva a sugerat ca de fapt cablul DP-HDMI face si conversie si ca ar avea nevoie de mai multa putere din placa video pt a face conversia la 4k.

ignore list: askyfallout, monier, taribobo
 

Offline wntd

Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #28 on: 24 May 2020, 14:07 »
Mai contează și Hz ....nu doar rezoluția. Din ce văd pe conectica.ro cel mai bun cablu displayport-hdmi la 5m pare să fie asta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-la-hdmi-uhd-4k-t-t-5m-negru-value-11995788 ,iar la 3m pare să fie acesta  https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-12-la-hdmi-v20-4k-t-t-activ-3m-lindy-l40917 .

Post Merge: 24 May 2020, 15:23
L.E. Era ok și cablul ce-l aveai și care din câte spui a cedat , adică ăsta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-la-hdmi-uhd-4k-t-t-3m-negru-value-11995787 dovadă că a funcționat o perioada fără probleme.  Motivul pt care îl scoteai din tv era unul ce ținea de estetica din preajma biroului ?
De monitor n-ai spus nimic ,dar să presupunem că nu e dotat cu displayport (că ar fi ridicol) și slabe șanse să fie 4k ori 2k mă gândesc.
Dacă am concluzionat bine ,iar monitorul e doar full HD și nu beneficiază nici de vreo intrare displayport ,atunci ar fi indicat să achiziționezi un cablu hdmi-hdmi pt tv și un cablu displayport-hdmi pt monitor. Practic asiguri o conexiune mai bună acolo unde ai nevoie (unde specificațiile sunt mai "High" ---> în cazul tău fiind vorba de rezoluția tv-ului) pt că de regulă cablurile astea cu conexiuni diferite la capete cedează mai repede și sunt mai scumpe...
Conexiunile în general nu e bine să le "freci" pt că vor ceda...
Cablul ia-l după nevoi ....E bine sa fie cât mai scurt , însă nu atât de scurt încât să forțezi conexiunile ori să fii nevoit să-l deconectezi după folosire (din motive ce țin de estetică) .
Un cablu hdmi-hdmi ok și că preț și ca specificații ar fi ăsta https://conectica.ro/cabluri/cabluri-hdmi-dvi/cablu-hdmi-v20-black-line-t-t-5m-lindy-l36474  ...singura chestie e că pare să fie disponibil "în curând".
« Last Edit: 24 May 2020, 15:23 by wntd »
 

Offline AndreiM1

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 40
  • Location: Mioveni
    • View Profile
Nu mai merg iesirile displayport din placa video
« Reply #29 on: 26 May 2020, 16:33 »
Am primit 3 cabluri
1.https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-12-la-hdmi-v20-4k-t-t-activ-3m-lindy-l40917
2.https://conectica.ro/cabluri/cabluri-hdmi-dvi/cablu-hdmi-ultra-hd-4k-anthra-line-t-t-3m-lindy-l36964
3.https://conectica.ro/cabluri/cabluri-displayport-thunderbolt/cablu-displayport-la-dvi-d-t-t-3m-value-11995611 ( pentru monitor) , monitorul are doar 1280x1024 75hz .

cu cablul 1 am conectat displayport iesire placa video hdmi intrare tv . La inceput nu mi-a mers deloc , dar i-am dat un restart si functioneaza doar in hdmi1 ( restul 2 mufe hdmi cred ca sunt stricate din tv ) , dar si atunci cand functioneaza mi se vad niste dungi ca si cum ar fi pixeli morti, iar cateodata sacadeaza
cu cablul 2 hdmi-hdmi functioneaza perfect , ba chiar si pe partea de gaming functioneaza fifa fara sa mai mi se sacadeze ecranul cum imi facea orice alt cablu displayport care iesea din placa video
cu cablul 3 functioneza perfect indiferent ce iesire displayport folosesc .

Deci intradevar tv-ul meu are o problema . Indiferent ce as incerca sa conectez la el functioneaza un singura intrare hdmi din 3.
Dar atunci de ce imi functioneaza perfect cu cablul 2 hdmi-hdmi si nu cu cablul 1 display-port hdmi ?
Daca ar avea defeciuni iesirile displayport din placa video atunci de ce imi merg perfect pe monitor ? ( monitorul are doar 1280x1024)
Cand am trimis cablul primit data trecuta displayport-hdmi la garantie mi l-a schimbat cu acest cablu 1 , si mi s-a spus ca a fost testat la ei si a mers , deci cablul este bun
Singurul test pe care nu l-am facut la un alt tv/monitor 4k ,