Ar fi mai de preferat să meargă până la capăt cu Biden ca să piardă la un scor onorabil de 35-40%.
Dacă democrații vor să se facă de râs pentru și merg cu glume proaste de tip Kamala, Gavin Newscom sau Michelle Obama, atunci Trump ia 77%.
Și s-ar putea ca democrații să nu mai vadă Casa Albă și majoritate în Congres vreo 20 ani.
Până în 2027, democrații au timp să se reorganizeze, să renunțe la stângoisme și wokisme, să revină cu picioarele pe pământ și să realizeze că America e o țară capitalistă și să înțeleagă că oamenii nu pot fi egali.
Trebuie să redevină partidul liberal de centru dreapta care era odată pe vremea lui Wodrow Wilson, FDR și JFK. De când cu LBJ, au căzut rău de tot într-o pantă de populism leftoid de inspirație marxistă. Și culmea, cu toate măsurile de stânga aplicate, n-au reușit nici să facă America mai echitabilă, nici mai sigură, nici mai prosperă, de fapt, e tot mai rău din cauza boschetarilor și infracționalității.
Tocmai și din cauza că democrații au luat-o prea tare spre stânga, Partidul Republican a alunecat spre extrema dreaptă, spre naționalisme, fanatism religios și populism neofascist.
Trebuie să se revină la echilibrul de altădată.
Apropo de Michelle Obama - nu știu de unde a început nebunia, dar e o glumă proastă. Ce o recomandă pe Michelle, ca avocat, scriitoare și prima doamnă, să ocupe cea mai importantă poziție din lumea liberă? Are experiență în administrație sau management? NU!
În al doilea rând, nu cred că vrea ea. Poate să fie America mama democrațiilor, ai dreptul să candidezi și dacă ești om al străzii la președinție.....treaba e că nu te votează nimeni. Hillary, de la prima doamnă în 1993-2001 la candidatura la președinție în 2016, a fost senatoare, apoi secretar de Stat.
Mai toți președinții americani au avut vechime în politică - unii guvernatori, alții senatori. Reagan, Bush jr, Carter, Clinton au fost guvernatori. Kennedy, Nixon, LBJ, Biden - senatori, ultimii trei chiar vicepreședinți. Bush senior a fost director CIA. Ike a fost comandant în WW2.
Trump a fost ditamai magnatul care a condus ditamai compania. Dacă Michelle era decan la o universitate, CEO la vreo corporație de IT sau general de armată, mai ziceam.
Dar așa, fără să ai vechime în conducere, poate candida și Taylor Swift și cu Dwayne Johnson. Americanii nu te votează, ba chiar ai șanse să-ți distrugi cariera cu asta. Casa Albă e doar pentru cei care au ocupat anterior funcții de conducere, pentru cei cu genă de LEADERSHIP.
Legat de 2028. Ar merge Antony Blinken. El a dus tot greul susținerii Ucrainei. Eu cred că mulțumită lui, Ucraina rezistă de 2 ani. Și tot mulțumită lui, nu avem la ora asta un război intre Israel și Iran. Eu l-aș vrea președinte.
Problema e că omu nu e fraier să candideze acum, dar sigur are în plan să candideze în viitor. Îi place momentan postul pe care îl are acum.
Dar eu aș vrea mai mult. Aș vrea să nu mai vină vreun alt politician de carieră.
Dacă ar fi să copieze modelul lui Trump, democrații ar putea să-l propulseze pe Mark Zuckerberg. Infam acum, dar cine știe. Oricum ai da-o, ăsta a condus ditamai corporația, a creat Facebook, are în posesia lui Instagram și Whatsapp. Am citit o știre că el a călătorit în toată America ca să vorbească cu populația din clasa de mijloc. N-ar fi exclus să candideze Bill Gates și cu Jeff Bezos.
Eu asta vreau de la viitor, o revoluție a antreprenorilor care să intre în politică, să scoată stângoismele din mințile americanilor, să refacă liberalismul american, să încurajeze toți americanii să devină productivi și afaceriști, să nu mai stea cu mâna întinsă la stat să facă statul.
Și în felul ăsta, poate se inspiră și Europa, inclusiv România.
M-am săturat de politicieni de carieră. Dacă am avea antreprenori la guvernare care au lucrat o viață în mediul privat, civilizația asta ar progresa în 10 ani cât ar fi progresat în 100 ani în ritmul actual. Și da, în comparație cu anii 1940-1980, cam suntem într-o stagnare tehnologică.
Unde e fuziunea nucleară? De ce nu avem nici acum baze pe Lună și Marte? De ce nu avem leacul pentru cancer vândut ca medicament? De ce nu avem roboți care să prepare mâncarea? De ce nu suntem apărați de sisteme laser care să încheie epoca armelor nucleare și să scăpăm de dictatori odată pentru totdeauna?
Toate astea s-ar fi realizat mai repede dacă am avea oamenii potriviți la conducere.