Author Topic: Predicții 2024  (Read 7126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Predicții 2024
« Reply #45 on: 19 September 2024, 12:38 »
Mai crede cineva că o să câștige Kamala?
La cum arată situația de pe burse? Și au fost zile cânt tot ecranul era roșu!
« Last Edit: 19 September 2024, 12:40 by daveWalter »

Offline ericmario

Predicții 2024
« Reply #46 on: 19 September 2024, 18:15 »
Eu sper să câștige Harris.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #47 on: 20 September 2024, 00:02 »
Eu sper să câștige Harris.
O să fiți dezamăgiți!
O să fiți dezamăgiți tu, vreo 150 softpediști trolli care suferă de Trump derangement syndrome și  din care 90% n-au călcat în America în viața lor și încă vreo 100 milioane de americani democrați din statele blue care o vor vota pe Kamala.

Probabil n-ați înțeles în anul 2000, nici în anul 2016 și nici anul ăsta cum funcționează sistemul electoral american.

Câștigă nu ăla cu cele mai multe voturi populare, ci ăla cu cele mai multe state și cu mai multe voturi electorale. Aia e democrația din SUA. E făcut să mai câștige și republicanii. 
Că dacă era sistem de vot popular ca la noi, cred că nu mai era vreun președinte republican la Casa Albă din 1993.

În fine.
Motivul pentru care Kamala va pierde e că dă chix mai rău decât Joe în a atrage red states și swing states  Joe, catolic și bărbat alb conservator fiind, mai putea să ia voturi de la Georgia, Virginia și Wisconsin cu șarmul lui.

Kamala, o antipatică cu râsul ăla de hienă, care nici nu e ca Obama,  riscă să piardă nu doar Michigan, Pennsylvania și Virginia, dar  și Nevada.  Americanii serioși și educați  cu descendență germană și olandeză din zona Marilor Lacuri au fost dispuși să-l voteze pe Joe în fața bădăranului vânzâtor de biblii.

Dar acum e între bădăranul care zice ”haitienii mănâncă câini și pisici”, dar promite tăieri de taxe, interzicerea drogurilor, a avortului, a schimbării sexului, sistarea cheltuielilor irosite pe Ucraina, LGBT, climate change, care mai promite și deportarea de ilegali .....e mai atractiv decât procuroarea antipatică și feministă care zice „I'm speaking” și vine cu aceleași discursuri spuse de Hillary în 2016. 

Societatea americană nu mai e ca în 2020. Mulți sunt mai preocupați de ziua de mâine și de ce pot să pună pe masă decât de .....de apărarea  unei țări din Estul Europei pe care nici măcar nu știu să o localizeze pe hartă, de cele unșpemii de genuri sexuale și salvarea ursului polar.

Trump vine cu Proiectul 2025, vine cu promisiuni, vine cu niște proiecte, oricât de absurde sunt, dar sunt proiecte. Kamala vine cu „continuarea politicii Biden/Obama”, iar mulți americani nu prea mai vor asta din cauza inflației și creșterii prețurilor.

O să piardă în stil mare.

Mă uit pe sondaje, mă uit la discursurile ei, revăd dezbaterea din nou și din nou.............e fix un deja vu de 2016!

Și mai grav e că în 2016 nu erau probleme economice și vreo 2-3 războaie în derulare cum se întâmplă acum. Uite că mulți americani indeciși și chiar democrați l-au taxat pe Obama pentru chestii mai puțin grave (Obamacare, ISIS, politicile Woke, imigranții  din Mexic), votându-l pe Trump și nu pe Hillary. 

Ești în 2024, după 4 ani de BIDEN, de pandemie, de războaie în Ucraina, de măcelul din Gaza, de inflație, scumpiri și șomaj,de  pericolul chinez în creștere, de infracționalitate în creștere, cu o societate care se degradează tot mai tare  și cu toate eșecurile lui MASIVE în a preveni un al doilea război civil.

« Last Edit: 20 September 2024, 00:12 by daveWalter »

Offline ericmario

Predicții 2024
« Reply #48 on: 20 September 2024, 18:23 »
Poti scrii inca un roman foileton, eu tot sper ca va castiga Harris.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #49 on: 21 September 2024, 01:18 »

Poti scrii inca un roman foileton, eu tot sper ca va castiga Harris.
Așa sperau și foștii tăi colegi, vreo 155 la număr care erau convinși că va câștiga Hillary, acum 8 ani.
Îți sună cunoscut sondajul ăsta?

Eu l-am proiectat după ce i-am dat indicații fostei moderatoare de atunci, prin PM. :P
« Last Edit: 21 September 2024, 01:33 by daveWalter »

Offline ericmario

Predicții 2024
« Reply #50 on: 21 September 2024, 07:02 »
Speranța moare ultima și din moment ce nu pot vota în USA, de ce m-aș agita?
Dar, și e un mare ”dar”, dacă va câștiga Harris, te vei oftica?

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #51 on: 21 September 2024, 21:36 »
Speranța moare ultima și din moment ce nu pot vota în USA, de ce m-aș agita?
Dar, și e un mare ”dar”, dacă va câștiga Harris, te vei oftica?

Nope, ca și Putin, toți am fi un pic mai confortabili să știm că tot Antony Blinken ar fi în postul de secretar de Stat al SUA  decât .... Alex Jones. Știu la ce să mă aștept cu Kamala.

Cu Trump, totul ar deveni imprevizibi, deși am mai trecut printr-un mandat de 4 ani cu el, sigur supraviețuim.

Nu știu tu cum o să fii dacă câștigă Trump. Fac pariu că ai fost foarte supărat pe 9 noiembrie 2016 că a pierdut babornița și a câștigat orange man. Și eu crezusem în noaptea aia, crezând că babornița va frauda alegerile, dar  presimțeam că o să câștige Trump. Până și South Park ne dădea mură-n gură, și Simpsons.

„Mure” în gură la propriu...sau „struguri” ca să zic așa. COVIDUL din 2020 i-a putut opri. În 2024 nu-i va opri nimic în a-l readuce pe Trump la Casa Albă. Și să-l facă pe Putin și mai periculos. Pentru că acum au tehnologie AI, nu ca în 2016, când erau simple meme-uri cu trolleală și fake news-uri creative.
buckle up buckaroo

Serialul ăsta animat a ilustrat foarte bine ce se întâmplă în culisele politicii mondiale.
« Last Edit: 21 September 2024, 21:51 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #52 on: 29 September 2024, 21:47 »
În ce privește alegerile prezidențiale din 2024, în  România, s-ar putea să avem cel mai imprevizibil tur 2 de la cel din 2004 încoace.
În 2009 era evident că-l bate Băsescu pe Geoană de la faza cu Vântu și de când a negociat el cu FMI.
În 2014 mă așteptam să câștige Iohannis, să se mobilizeze toți maghiarii, ardelenii și sașii să-l voteze ca să nu câștige Ponta. Mai ales după faza cu cozile din diasporă. Era previzibil că o să câștige chiar și după austeritatea băsistă. În fond, PNL și PDL s-au unit ca să aducă un sas, un primar al Sibiului foarte apreciat la aceea vreme, din Forumul German. Era firesc să câștige.
În 2019, nici nu m-am mai obosit să mă duc la vot în turul 2, doar era între Iohanns și „he-he, make a photo, rază la pătrat, 20-20”.  66% vs 33%.
În 2000 era de așteptat să câștige Iliescu și a câștigat la același scor.

În 2004 a fost cam imprevizibil. A fost o ruletă rusească chiar și pentru mine care eram în clasa a patra și urmăream alegerile atunci cu sufletul la gură.
Toată lumea se aștepta că o să câștige Năstase, că e cu certitudine succesorul lui Iliescu.
Intrarea lui Băsescu în cursă prin manevra Dragă Stolo a dat totul peste cap. Și apoi, revoluția portocalie din Ucraina după care Băse s-a inspirat și a început să poarte și el portocaliu.

Și 1996 cu victoria lui Constantinescu.
Cred că întrebarea lui Constantinescu cu „credeți în Dumnezeu, domnule Iliescu” l-a distrus pe bolșevic cât nu l-a distrus reputația dobândită de la mineriade și falimentarea țării.
A fost poate ultimul moment de glorie când ORTODOXIA ne-a salvat țara de la o direcție urâtă până să ajungă să devină ce este azi.

Ciolacu poate să se ducă tare cu cei 30-35% ai lui.
Ar trebui să-i reamintească careva că acum 10 ani, Ponta figura cu 42%, era pe primul loc, iar Iohannis cu 26%. La prima dezbatere, mitomanul chiar credea că o să câștige alegerile, a zis-o chiar el.  Nu cred că trebuie spus cine a câștigat alegerile din 2014.
În 2004, Năstase avea 57%, Băsescu - 43%. Asta era cu 4 zile înainte de alegerile turului 2.
« Last Edit: 29 September 2024, 22:12 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #53 on: 04 November 2024, 03:28 »
Ultimul grafic pentru alegerile prezidențiale din România

Ciolacu - 24% - în scădere
Simion - 19,5% - în creștere
Ciucă - 15% - în mică creștere
Lasconi  - 14% - în stagnare
Geoană - 11% - în cădere urâtă de la 28% (aprilie 2024)
Șoșoacă - 8,5% -a fost respinsă
Diaconescu - 7,5% -în creștere
Cioloș - 6% - s-a retras
Kelemen - 3,5% - în stagnare
Orban - 2% - în mică creștere
Terheș - 1% - în scădere

Post Merge: 04 November 2024, 03:37
La moldoveni - ah, Maia Sandu, în loc de 45%, a luat 54%
Stoianoglovici a luat el 45%
Dar poziționările au fost oarecm corecte.
« Last Edit: 04 November 2024, 03:38 by daveWalter »

Offline oldshooterman

Predicții 2024
« Reply #54 on: 04 November 2024, 09:59 »
La moldoveni - ah, Maia Sandu, în loc de 45%, a luat 54%
Stoianoglovici a luat el 45%
Dar poziționările au fost oarecm corecte.
Dupa 90+% din voturile numarate, Maia Sandu inca avea sub 50%... ;D

Online Ciocanul

Predicții 2024
« Reply #55 on: 04 November 2024, 12:03 »
A castigat Maia cu 55.41%.
Rusofilii scancesc in perna. S-au facut anunturi cu bomba la sectiile pro Maia, s-au carat orci cu autocarele, au trimis tot felul ciudati sa pazeasca sectiile de votare din strainatate, degeaba.
Multe miliarde de ruble s-au dus pe apa sambetei, imi pare rau Old. :D :D :D

Offline oldshooterman

Predicții 2024
« Reply #56 on: 04 November 2024, 12:31 »
Mie imi pare bine ca a castigat Maia, chiar foarte bine. ;D

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #57 on: 04 November 2024, 15:40 »
Mie imi pare bine ca a castigat Maia, chiar foarte bine. ;D
Urmează Kamala și Lasconi ? Că tot suntem pe topic de predicții.
Le vom vedea mergând la coafor cu Ursula și Maia Sandu?

Offline oldshooterman

Predicții 2024
« Reply #58 on: 04 November 2024, 16:56 »
Lasconi nu cred. Oricum, la noi chiar nu conteaza cine castiga. 8)

daveWalter

• Guest
Predicții 2024
« Reply #59 on: 04 November 2024, 17:46 »
Lasconi nu cred. Oricum, la noi chiar nu conteaza cine castiga. 8)
Nu mă interesează rolul său decizional într-o republică semiprezidențială. Mă interesează să nu mă irite 10 ani cu discursuri proaste, precum Iohannis
Și să nu mai cheltuiască milioane de euro pe călătorii  pe an când poate să meargă și cu  3000 euro, la clasa business, la fiecare călătorie.
Nu cu 30000 euro, nu cu 300000 euro.
Nu e președintele SUA, nu e nici președintele Franței să se dea în stambă cu avion de lux.
« Last Edit: 04 November 2024, 17:49 by daveWalter »