Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 110314 times)

KodiaK and 6 Guests are viewing this topic.

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #930 on: 18 June 2023, 01:47 »

Sigur, că propaganda cu trimisul trupelor în Ucraina servită direct cu ceaunul de zdrențele putiniste nu e bulshit deloc. Da’ na, comentacii din România înțeleg mai bine situația decât elitele rusești https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-06-08/will-putin-win-the-war-in-ukraine-the-russian-elite-isn-t-convinced#xj4y7vzkg
 

Dincolo de toate vomele lui putiniste, cam are dreptate oleaca.

Cand esti in vecinatatea unui URS turbat si flamand dupa teritorii, trebuie sa fii permanent pregatit pentru razboi si sa ai serviciul militar obligatoriu pentru a scoate din gramada aia de recruti o mana de operatori si piloti seriosi si experimentati.

Ca est-european, trebuie sa fii educat de mic copil sa consideri rusii ca fiind cei mari dusmani!


Din pacate o sa se ajunga la confruntare directa intre flancul estic al NATO si  Rusia ....nu se stie daca maine, daca la toamna, daca la anu sau peste 10-20 ani, dar se va ajunge.

Si noi romanii o sa suferim......si cam ne-o meritam pentru ca am fost idioti, lenesi si indisciplinati.  Si vom avea pierderi mari in prima faza.

Daca rusii vor incepe sa ne bombardeze ca-n Ucraina cu rachete de croaziera, rachete hipersonice si cu rachete balistice conventionale, va trebui sa ne aparam singuri pana se misca Biden si ne trimite 500,000 de soldati in Europa....sau s-ar putea sa ne trimita doar echipamente cum le trimit ucrainenilor si sa se apere mai departe pe cont propriu.
Americanii si niciun aliat membru NATO nu e obligat, potrivit art.5, sa lupte in locul tau. Sunt obligati sa te ajute doar cu echipament, provizii, avioane, tancuri, arme, munitie, eventual voluntari, dar atat.

E cam datoria ta ca cetatean sa-ti aperi tara si ca membru NATO sa-ti aperi aliatii si vecinii. Nu noi o sa mergem in Ucraina (asta se va intampla daca vor vrea englezii si americanii dispusi sa riste razboi direct cu Rusia), dar o sa fim trimisi  in Moldova, sa o ocupam sa nu o ocupe rusii primii!

Evident ca SUA si NATO nu o sa mearga pana in panzele albe sa se bata in Ucraina, nici nu o sa ne trimita in Ucraina, dar trebuie sa ne aparam de razboiul de aparare.

Americanii au realizat asta din 2004-2008 de cand au observat ca Putin nu e intr-o doaga, polonezii au realizat de prin 2014 (cand rusii anexasera Crimeea fara sa le opuna careva rezistenta) ca trebuie sa cam scoata militaria din pod si sa se disciplineze ca popor, noi abia cand am vazut Ucraina in flacari din 2022 am realizat ca scutul antiracheta nu e suficient si ca stam cam prost cu efectivele.
 
Suntem efectiv cu chilotii in vine.

Si fac pariu ca Romania va fi prima tara membra NATO atacata, pentru ca rusii stiu ca suntem un popor slab, fricos, sarac si lenes, comod, dispus sa se
predea
............nu cu balticii si polonezii o sa inceapa, ca aia care si-au dezvoltat mentalitatea de luptatori de 10-20 ani.
Și în ce fel ești obligat să îți aperi țara luptând în Ucraina?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #931 on: 18 June 2023, 05:34 »
Poate nu ne uitam la acelasi razboi, zici ca si-au eliberat teritoriile si i-au scos pe rusi afara din Ucraina sau doar "o sa".
Spun doar ca rusii nu si-au atins obiectivele.
1. Razboiul nu a fost de scurta durata.
2. Ucraina nu a fost invinsa.
3. Regimul nu a fost rasturnat pentru a fi schimbat cu o marioneta care sa tina tara in sfera Rusiei.

Nu este nevoie de propaganda pentru a intelege ca aceste trei obiective principale le-au avut in prima faza. Pana prostului, atacul haotic, esecul asasinarii (capturarii) lui Zelenski, hainele de parada gasite printre echipamentele abandonate de rusi si colapsul frontului din nord sunt suficiente indicii.
Au trecut la Planul B, cu concentrarea tuturor trupelor in Est si Sud, si nici acesta nu a reusit. Rusii nu controleaza integral niciunul din oblasturile anexate ilegal anul trecut.

Au reusit din plin sa provoace greata intregii lumi civilizate. Iti readuc aminte ca decizia de inarmare a Ucrainei cu armament greu si arme de precizie a venit abia dupa ce am vazut cu totii de ce mizerii pot fi capabili rusii.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #932 on: 18 June 2023, 09:05 »
Putin a strigat piua. Dupa ce a furat cam 17-18% din teritoriul Ucrainei el se lauda acum ca desi doreste pace, Ucraina nu vrea sa accepte noua "realitate". In plus ameninta din iulie cu blocata maritima care va afecta zone sarace din Africa ce depind de granele din Ucraina. De aia a si venit delegatia din Africa. Ce a mai amenintat Putin dar foarte voalat e ca vrea sa distruga cabluri subterane si sa lase Europa fara internet si alte cele. :D Inseamna ca contraofensiva incepe sa dea roade.
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #933 on: 19 June 2023, 01:07 »
[quote author=Cyberseller
Nu este nevoie de propaganda pentru a intelege ca aceste trei obiective principale le-au avut in prima faza. Pana prostului, atacul haotic, esecul asasinarii (capturarii) lui Zelenski, hainele de parada gasite printre echipamentele abandonate de rusi si colapsul frontului din nord sunt suficiente indicii.
[/quote]
Uiți copierea naziștilor (again!) cu rezervările făcute în restaurantele din Kiev.
Este incredibil ce rasă de retardați pot fi crezandu-i cool pe cei care i-au omorât ca pe șobolani, jefuit, violat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #934 on: 21 June 2023, 22:04 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #935 on: 21 June 2023, 23:03 »
https://gettr.com/post/p2k7n8te093
Cre’ că Mel Gibbson l-a bătut pe bune la filmări. Omu’ a demonstrat teoria naziștilor din Ucraina doar din postări pe Facebook și TikTok. Faptul că oficiali ruși vorbesc deschis despre sterilizarea ucrainienilor l-a convins că e doar o tactică de apărare a lui Putin. Până și felul cum vorbește demonstrează că este bolnav psihic.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #936 on: 22 June 2023, 02:54 »

Și în ce fel ești obligat să îți aperi țara luptând în Ucraina?

 


De asta!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ucrainenii-s-ar-putea-antrena-in-romania-pentru-a-pilota-avioane-f-16-2395541
Dar nu neaparat din cauza ca NATO va antrena piloti ucraineni ce vor decola cu avioanele F-16 de pe aeroporturile Romaniei si Poloniei pentru a-si apara tara de viitoare atacuri aeriene ale orcilor.


Va fi mai degraba din cauza asta!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/putin-rusia-va-lua-in-considerare-distrugerea-avioanelor-f-16-destinate-kievului-chiar-daca-acestea-vor-fi-in-baze-din-afara-ucrainei-2389699
Pentru ca Ucraina nu are aeroporturi si piste de pe care sa decoleze avioanele F-16,  acestea vor fi vopsite cu  steagul Ucrainei  si vor purta nr. de Ucraina ca si cum vor fi ale Ucrainei, dar vor decola de pe aeroporturile din Romania si Polonia, vor patrula Ucraina si vor lovi numai in scop de apararea perimetrului de la vest de Nipru.
Apoi se vor intoarce pentru reparatii si mentenenta in Romania si Polonia, la fel cum se intorc tancurile Leopard, rachetele Javelin si rachetele Himars pentru mentenenta la noi sau la polonezi. 

Pentru ca Putin o sa ne bombardeze ca un oligrofen ce este,  doar pentru ca  SUA si NATO vor sa apere suveranitatea Ucrainei, trimitandu-i avioane F-16, ceea ce orcii de la Kremlin il vor interpreta ca pe un afront la adresa lor.
Vor zice ca Romania si Polonia ataca Rusia cu avioane F-16!

Daca vom ajunge INROLATI si TRIMISI LA RAZBOI peste 6-8 luni, va fi strict din vina lui PUTIN pentru ca a atacat o tara independenta si a amenintat securitatea NATO.

Asta ca sa stiti sa nu va suparati pe caporalii care o sa tipe la voi la instruire sau la comandantii care ne vor  trimite pe front drept carne de tun sa pazim granita Romaniei si a Moldovei.
Fiti suparati pe Putin care ne va  bombarda, nu pe generalii care o sa ne trimita sa aparam suveranitatea noastra, a Moldovei si a Ucrainei.


Bineinteles ca atunci cand se va activa art.5 al NATO si Romania si Polonia si cam tot ce e pe flancul de est al NATO intra in razboi cu Rusia, toate trupele profesionale vor fi trimise in Ucraina, ca printr-o operatiune similara cu DESERT STORM din 1991. Nu vor ataca Rusia, ci doar vor alunga rusii din Ucraina si o vor apara, in timp ce aviatia si flota anglo-americana o sa ofere suport de la distanta si o sa mature orice orc din Donbas si Crimeea. 
Pe urma se va ajunge la negocieri.

Noi astia tineri care n-am facut armata vom fi chemati la instruire, rezervistii mai experimentati ne vor instrui, si vom fi trimisi doar sa pazim bazele si aeroporturile din Romania si poate Republica Moldova + frontiera.

Cam asa va arata situatia.
Bineinteles, sa ne rugam ca scutul antiracheta de la Deveselu, avioanele F-16 si rachetele Patriot sa-si faca treaba, cu toate ca nu stiu daca vor putea face fata la sute de rachete rusesti pe zi ce vor navali asupra noastra si asupra polonezilor timp de cateva saptamani.

Ma astept ca razboiul NATO- Rusia sa fie doar conventional, doar pe alungat rusii din Donbas + o debarcare istorica in Crimeea, sa consolidam apararea Ucrainei si Putin.......sau mai bine spus, ala care il va inlocui (in cazul in care Putin dispare din peisaj)  va inceta atacurile si va fi dispus sa ajungem la masa negocierilor pentru incetarea ostilitatilor, mai ales cand vor fi vreo sute de mii de soldati americani, englezi si francezi debarcand in Crimeea si vreo 100,000 - 200,000 de polonezi/baltici/finlandezi/suedezi/germani/cehi/slovaci/italieni/spanioli/greci, voluntari unguri + 70,000 de romani intrand in Ucraina dinspre vest si in Moldova, gata sa-i mature pe transnistrieni.

Atata vreme cat NATO nu ataca Rusia si Belarus  si ne limitam doar la eliberarea Ucrainei si apararea ei, nu cred ca ar avea rusii de ce sa ne atace cu rachete nucleare, plus ca Putin nu e de capul lui cand vine vorba de arme nucleare (el poate doar sa ordone lansarea de rachete hipersonice, rachete de croaziera si rachete balistice conventionale, cam atat) si au mai fost doua dati cand ofiterii rusi au refuzat sa indeplineasca ordinul lansarii rachetelor nucleare in 1962 si in 1983.


Poate se va termina bine, desi ma astept sa iasa cu sute de mii de militari morti, maxim 1-3 milioane de civili  ucisi in bombardamentele rusesti.

Si sa stiti ca o sa fie mult mai sigur sa fii in armata, la o baza militara, decat civil la oras.

Sistemele radar si Patriot pot doar sa devieze rachetele hipersonice rusesti Kinjal , nu sa le doboare............si din pacate, multe dintre ele vor cadea fie peste camp, fie peste orase si sate, cum se intampla si in Ucraina.
Pentru ca nah, obiectivele militare sunt mai importante de aparat in caz de razboi decat obiectivele civile, nu ai ce sa faci....lasi bazele militare si aeroporturile sa fie distruse, ai pierdut razboiul cu Rusia fiindca nu mai ai cu ce sa te aperi.


Dar dupa cateva saptamani de sacrificii, probabil ca razboiul din Ucraina se va termina la fel ca cel din Golf in 1990.
Cum Irakul s-a retras din Kuweitul pe care l-a invadat, asa se va retrage si Rusia din Ucraina dupa ce va ramane fara munitie dupa cateva saptamani, maxim 1-2 luni.
Si Putin o sa sfarseasca ca Saddam Hussein.
 
Aviz si pentru idiotii care vor incerca sa fuga pe insulele tropicale sau prin Caraibe/America de Sud/Africa/Asia/Orientul Mijlociu/cam tot ce nu este in NATO...........sa stiti ca numai in tarile alea exotice nu veti vrea sa fiti in cazul in care NATO porneste la razboi cu Rusia, iar toate agentiile americane vor fi prea ocupate ca sa mai asigure securitatea si ordinea in tarile tropicale.
S-ar putea sa va loviti de alte razboaie mai naspa decat cel dintre NATO si Rusia. Pentru ca o sa fie ANARHIE in tarile tropicale si in tarile non-NATO!


Post Merge: 22 June 2023, 03:34
Dupa razboi, se vor negocia si se vor intampla cam urmatoarele:
- intoarcerea la granitele din 2013, adica returnarea   Donbasului pentru Ucraina
- Crimeea intra sub mandat international ONU
- aderarea Ucrainei, Georgiei si Rep. Moldova la UE,
-aderarea lor la  NATO in mai multe trepte, pe 20 ani, si furnizare limitata de armanent doar cu scop defensiv
- respectarea garantiilor de securitate pentru  Rusia care se vor lasa cu ceva compromisuri
-  Belarus, Transnistria si Kaliningrad vor fi intarite cu arme nucleare rusesti pentru urmatorii 50 ani, ca o garantie pentru Rusia ca NATO nu se va extinde mai departe si ca nu va ataca Rusia, aliatii si teritoriile sale
- Turcia iese din NATO, la fel si Ungaria, iar impreuna cu Austria, care au devenit tot mai pro-ruse,  devin aliatii Rusiei - enclavele rusesti din Europa/ Austria  si Ungaria s-ar putea sa iasa din UE si Romania si Bulgaria sa intre in Schengen, dar asta cu pretul ca Austria, Turcia si Ungaria sa ajunga sateliti rusesti  ce vor primi armament rusesc
- Suedia intra in NATO
 

Asta cam e tendinta!
Si ca orice razboi, se va termina cu multe castiguri, dar si cu multe compromisuri.
« Last Edit: 22 June 2023, 03:34 by joedonald »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #937 on: 22 June 2023, 04:43 »
F-16 are nevoie doar de o pista curata, nu una speciala. Nu avem indicii ca aceste avioane vor folosi piste din tari NATO, sunt doar presupuneri.
Daca le vor folosi, implicarea NATO este directa si se cam bate cap in cap cu toate declaratiile de pana acum ale oficialilor occidentali.
Daca Putin ataca teritoriul NATO, well, a pierdut razboiul. Problema lui de atunci nu va fi Romania ci cele (deocamdata) doua portavioane americane dislocate in Mediterana si Baltica. Pe langa avioane, cele doua grupuri de lupta sunt burdusite cu Tomahawk.
Nu prea sta in picioare acest scenariu. Sunt doar niste avioane, cu impact limitat. Mult mai periculoase pentru rusi sunt rachetele cu raza mare de actiune.


 

Online KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #938 on: 22 June 2023, 09:08 »
Pentru ca Putin o sa ne bombardeze ca un oligrofen ce este,  doar pentru ca  SUA si NATO vor sa apere suveranitatea Ucrainei, trimitandu-i avioane F-16, ceea ce orcii de la Kremlin il vor interpreta ca pe un afront la adresa lor.

Din ce stiu eu daca Putin ataca o tara membra NATO, asta inseamna ca declara razboi NATO si asta e ultimul lucru pe care il vrea. Tine cont ca se chinuie cu Ucrania de peste 1 an, cum crezi ca se va descurca impotriva NATO?

In alta ordine de idei, inteleg ca tu ai fi perfect de acord ca, in cazul ipotetic, in care o tara ne ataca pe noi restul lumii sa stea cu mainile in san pe ideea "not my problem". Sau asta se aplica doar cand noi trebuie sa ajutam pe cineva? Cand alti ar trebui sa ne ajute pe noi, at the more the better :D
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #939 on: 22 June 2023, 09:15 »

Și în ce fel ești obligat să îți aperi țara luptând în Ucraina?

 


De asta!

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ucrainenii-s-ar-putea-antrena-in-romania-pentru-a-pilota-avioane-f-16-2395541
Dar nu neaparat din cauza ca NATO va antrena piloti ucraineni ce vor decola cu avioanele F-16 de pe aeroporturile Romaniei si Poloniei pentru a-si apara tara de viitoare atacuri aeriene ale orcilor.


Va fi mai degraba din cauza asta!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/putin-rusia-va-lua-in-considerare-distrugerea-avioanelor-f-16-destinate-kievului-chiar-daca-acestea-vor-fi-in-baze-din-afara-ucrainei-2389699
Pentru ca Ucraina nu are aeroporturi si piste de pe care sa decoleze avioanele F-16,  acestea vor fi vopsite cu  steagul Ucrainei  si vor purta nr. de Ucraina ca si cum vor fi ale Ucrainei, dar vor decola de pe aeroporturile din Romania si Polonia, vor patrula Ucraina si vor lovi numai in scop de apararea perimetrului de la vest de Nipru.
Apoi se vor intoarce pentru reparatii si mentenenta in Romania si Polonia, la fel cum se intorc tancurile Leopard, rachetele Javelin si rachetele Himars pentru mentenenta la noi sau la polonezi. 

Pentru ca Putin o sa ne bombardeze ca un oligrofen ce este,  doar pentru ca  SUA si NATO vor sa apere suveranitatea Ucrainei, trimitandu-i avioane F-16, ceea ce orcii de la Kremlin il vor interpreta ca pe un afront la adresa lor.
Vor zice ca Romania si Polonia ataca Rusia cu avioane F-16!

Daca vom ajunge INROLATI si TRIMISI LA RAZBOI peste 6-8 luni, va fi strict din vina lui PUTIN pentru ca a atacat o tara independenta si a amenintat securitatea NATO.

Asta ca sa stiti sa nu va suparati pe caporalii care o sa tipe la voi la instruire sau la comandantii care ne vor  trimite pe front drept carne de tun sa pazim granita Romaniei si a Moldovei.
Fiti suparati pe Putin care ne va  bombarda, nu pe generalii care o sa ne trimita sa aparam suveranitatea noastra, a Moldovei si a Ucrainei.


Bineinteles ca atunci cand se va activa art.5 al NATO si Romania si Polonia si cam tot ce e pe flancul de est al NATO intra in razboi cu Rusia, toate trupele profesionale vor fi trimise in Ucraina, ca printr-o operatiune similara cu DESERT STORM din 1991. Nu vor ataca Rusia, ci doar vor alunga rusii din Ucraina si o vor apara, in timp ce aviatia si flota anglo-americana o sa ofere suport de la distanta si o sa mature orice orc din Donbas si Crimeea. 
Pe urma se va ajunge la negocieri.

Noi astia tineri care n-am facut armata vom fi chemati la instruire, rezervistii mai experimentati ne vor instrui, si vom fi trimisi doar sa pazim bazele si aeroporturile din Romania si poate Republica Moldova + frontiera.

Cam asa va arata situatia.
Bineinteles, sa ne rugam ca scutul antiracheta de la Deveselu, avioanele F-16 si rachetele Patriot sa-si faca treaba, cu toate ca nu stiu daca vor putea face fata la sute de rachete rusesti pe zi ce vor navali asupra noastra si asupra polonezilor timp de cateva saptamani.

Ma astept ca razboiul NATO- Rusia sa fie doar conventional, doar pe alungat rusii din Donbas + o debarcare istorica in Crimeea, sa consolidam apararea Ucrainei si Putin.......sau mai bine spus, ala care il va inlocui (in cazul in care Putin dispare din peisaj)  va inceta atacurile si va fi dispus sa ajungem la masa negocierilor pentru incetarea ostilitatilor, mai ales cand vor fi vreo sute de mii de soldati americani, englezi si francezi debarcand in Crimeea si vreo 100,000 - 200,000 de polonezi/baltici/finlandezi/suedezi/germani/cehi/slovaci/italieni/spanioli/greci, voluntari unguri + 70,000 de romani intrand in Ucraina dinspre vest si in Moldova, gata sa-i mature pe transnistrieni.

Atata vreme cat NATO nu ataca Rusia si Belarus  si ne limitam doar la eliberarea Ucrainei si apararea ei, nu cred ca ar avea rusii de ce sa ne atace cu rachete nucleare, plus ca Putin nu e de capul lui cand vine vorba de arme nucleare (el poate doar sa ordone lansarea de rachete hipersonice, rachete de croaziera si rachete balistice conventionale, cam atat) si au mai fost doua dati cand ofiterii rusi au refuzat sa indeplineasca ordinul lansarii rachetelor nucleare in 1962 si in 1983.


Poate se va termina bine, desi ma astept sa iasa cu sute de mii de militari morti, maxim 1-3 milioane de civili  ucisi in bombardamentele rusesti.

Si sa stiti ca o sa fie mult mai sigur sa fii in armata, la o baza militara, decat civil la oras.

Sistemele radar si Patriot pot doar sa devieze rachetele hipersonice rusesti Kinjal , nu sa le doboare............si din pacate, multe dintre ele vor cadea fie peste camp, fie peste orase si sate, cum se intampla si in Ucraina.
Pentru ca nah, obiectivele militare sunt mai importante de aparat in caz de razboi decat obiectivele civile, nu ai ce sa faci....lasi bazele militare si aeroporturile sa fie distruse, ai pierdut razboiul cu Rusia fiindca nu mai ai cu ce sa te aperi.


Dar dupa cateva saptamani de sacrificii, probabil ca razboiul din Ucraina se va termina la fel ca cel din Golf in 1990.
Cum Irakul s-a retras din Kuweitul pe care l-a invadat, asa se va retrage si Rusia din Ucraina dupa ce va ramane fara munitie dupa cateva saptamani, maxim 1-2 luni.
Si Putin o sa sfarseasca ca Saddam Hussein.
 
Aviz si pentru idiotii care vor incerca sa fuga pe insulele tropicale sau prin Caraibe/America de Sud/Africa/Asia/Orientul Mijlociu/cam tot ce nu este in NATO...........sa stiti ca numai in tarile alea exotice nu veti vrea sa fiti in cazul in care NATO porneste la razboi cu Rusia, iar toate agentiile americane vor fi prea ocupate ca sa mai asigure securitatea si ordinea in tarile tropicale.
S-ar putea sa va loviti de alte razboaie mai naspa decat cel dintre NATO si Rusia. Pentru ca o sa fie ANARHIE in tarile tropicale si in tarile non-NATO!


Post Merge: 22 June 2023, 03:34
Dupa razboi, se vor negocia si se vor intampla cam urmatoarele:
- intoarcerea la granitele din 2013, adica returnarea   Donbasului pentru Ucraina
- Crimeea intra sub mandat international ONU
- aderarea Ucrainei, Georgiei si Rep. Moldova la UE,
-aderarea lor la  NATO in mai multe trepte, pe 20 ani, si furnizare limitata de armanent doar cu scop defensiv
- respectarea garantiilor de securitate pentru  Rusia care se vor lasa cu ceva compromisuri
-  Belarus, Transnistria si Kaliningrad vor fi intarite cu arme nucleare rusesti pentru urmatorii 50 ani, ca o garantie pentru Rusia ca NATO nu se va extinde mai departe si ca nu va ataca Rusia, aliatii si teritoriile sale
- Turcia iese din NATO, la fel si Ungaria, iar impreuna cu Austria, care au devenit tot mai pro-ruse,  devin aliatii Rusiei - enclavele rusesti din Europa/ Austria  si Ungaria s-ar putea sa iasa din UE si Romania si Bulgaria sa intre in Schengen, dar asta cu pretul ca Austria, Turcia si Ungaria sa ajunga sateliti rusesti  ce vor primi armament rusesc
- Suedia intra in NATO
 

Asta cam e tendinta!
Si ca orice razboi, se va termina cu multe castiguri, dar si cu multe compromisuri.
Ai scris un cearșaf de scenarii care nu explică în ce fel vom fi obligați ca făcând parte din NATO și UE să fim trimiși pe front în Ucraina. Sau poate doar o faci pe prostul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #940 on: 22 June 2023, 10:52 »
Dupa stirea asta panicarda cu antrenatul pilotilor a mai castigat AUR un procent. :)
--
Daca nu se intampla nimic substantial in urmatoarele saptamani s-ar putea sa urmeze un armistitiu. De ce spun asta ? Ca asa s-a mai intamplat si in alte razboaie mai incoace. In momentul in care nimeni nu mai inainteaza decat cu eforturi colosale incep discutiile despre armistitiu si incetarea focului. Nu inseamna direct pace dar e primul pas pt pace.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #941 on: 22 June 2023, 13:23 »
Se intampla multe, dar voi inca n-ati aflat.
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #942 on: 22 June 2023, 14:25 »
Kupiansk?
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Nosferat

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #943 on: 22 June 2023, 14:53 »

Și în ce fel ești obligat să îți aperi țara luptând în Ucraina?


De asta!


Este destula panica si propaganda din ambele tabere.

1: Ca observatie, incearca sa nu scrii pagini peste pagini, nu prin asta vei dovedi ca ai sau nu ai dreptate.

 2: Din punctul meu de vedere prezinti lucrurile mult prea intunecat. Asa cum propaganda din vest are impresia ca ungurii de maine vor face invazie prin ardeal si al marele burtos Orban va veni cu ce.....va veni cu habar nu am ce si va declansa un razboi prin marea lui dictatura, asa este destula propaganda din est.
Pe moment este un razboi de uzura, evident lucrurile au mereu sansa sa scape total de sub control, insa asta nu inseamna ca trebuie sa intram din prima in modul de panica. Adica trebuie undeva gasit un fel de "adevarul e undeva pe la mijloc". De la conflictul de acuma pana la mobilizarea ta sau altora, va mai curge multa apa prin somes.


 Este un "proxy war" asa cum a fost si cel din Siria,  ambele tabere s-au impotmolit in noroi de luni bune. Crimeea va ramane rusilor, evident inainte de discutii despre pace vor mai fi niste inaintari pe ici pe colo la fel cum a fost in siria, pentru niste firimituri se vor arunca zeci de mii de soldati la moarte din ambele parti. Dupa care va urma acea "pace" care de fapt nu va fi nici un fel de pace dar in loc de un razboi de uzura ce ar putea tine 10-20-50 de ani, asta e o solutie mai buna.
Ignore list :astateofmind
 
The following users liked or thanked this post: taxon

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #944 on: 22 June 2023, 17:43 »
Se intampla multe, dar voi inca n-ati aflat.
Nu sharezi, domnule Lavrov?