Author Topic: Prabusirea Biosferei  (Read 1672 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #15 on: 10 January 2019, 15:25 »
Nu cred ca biomasa s-a modificat in cantitate, doar in calitate. :)
Pentru ca ai o viziune prea simplista asupra problemei. Poate e nevoie de statistici care sa acopere direct problema in discutie:

"There is a lot of talk about loss of biodiversity but very little is said about the loss of total biomass. A huge amount of evidence exists to show that the overall biomass on land has been massively reduced over the past 3,000 years and increasingly evidence is coming to light in respect of the loss of biomass in the oceans. Loss of biomass on land may well be as great as 50%, loss of biomass in the seas could be as high as 80%. If this is correct one of the consequences of man’s actions over the past 3,000 years is that the overall annual living carbon cycle has been massively reduced by perhaps as much as 70% of what it would have been over the preceding four million years."

The Gaping Hole in Earth System

Si la asta se adauga efectele distrugerii biodiversitatii asupra intregului ecosistem.
 

Offline Ciocanul

Prabusirea Biosferei
« Reply #16 on: 21 January 2019, 15:17 »
ce Event ?
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #17 on: 21 January 2019, 16:53 »
Survival of the Richest - The wealthy are plotting to leave us behind

"For them, the future of technology is really about just one thing: escape." ;D

"The Event. That was their euphemism for the environmental collapse, social unrest, nuclear explosion, unstoppable virus, or Mr. Robot hack that takes everything down."
 

Offline Strumfii loveste din ou

Prabusirea Biosferei
« Reply #18 on: 21 January 2019, 19:40 »
Prostii. Escape unde ? Adica lasa-ma sa ghicesc: unii bogati ce detin puterea s-au decis sa nu faca nimic cat inca se mai poate si isi folosesc toate resursele sa se duca pe Marte inchisi in niste cutii de tabla si sa bage fasole la conserva in timp ce singura lor distractie e sa admire cum creste mazarea in sere ? Intr-adevar, elita umanitatii da dovada de multa intelepciune.
I’m not wise at all…I’m just a joker!
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #19 on: 26 February 2019, 22:26 »
"La rata actuala de consum si dezvoltare, oamenii ar avea nevoie de două planete pentru a-și satisface dorințele în anii 2030, cu două decenii mai devreme decât s-a anticipat in raportul anterior al Living Planet cu doar doi ani în urmă. Această cifră este "conservatoare", deoarece nu include riscul unui șoc brusc sau al unei "bucle de feedback"."(Living Planet report forecast 2018)

E de remarcat ritmul accelerat in care evolueaza situatia...
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #20 on: 13 March 2019, 13:30 »


OK, nu schimba nimic, dar mesajul e profund iar clipul e foarte bine realizat. 8)
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #21 on: 06 May 2019, 23:56 »
Un milion de specii ameninţate cu dispariţia, supravieţuirea omului în joc, avertizează grupul de experţi ONU în biodiversitate într-un raport

"Într-un raport fără precedent, publicat luni, grupul de experţi ONU în biodiversitate (IPBES) prezintă un tablou sumbru al viitorului fiinţei umane, care depinde de natură pentru a bea, respira, mânca, a se încălzi sau a se îngriji."

"Un milion de specii sunt deja ameninţate cu dispariţia şi ritmul accelerează, iar natura, care permite umanităţii să trăiască, este condamnată să-şi continue declinul, dacă nu are loc ”o schimbare profundă” a modelelor de producţie şi consum al oamenilor, relatează AFP."

Intr-o lume interesata doar de cresterea veniturilor si consum, nu intereseaza aproape pe nimeni asemenea aspecte. Mai ramane de vazut in cati ani situatia va deveni dramatica si cu consecinte directe asupra oamenilor.
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #22 on: 26 May 2019, 00:21 »
87% of the World’s Oceans Are Dying: Report

We were astonished by just how little marine wilderness remains,” Kendall Jones, lead author of the report, told the Guardian. “The ocean is immense, covering over 70% of our planet, but we’ve managed to significantly impact almost all of this vast ecosystem.”

 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #23 on: 17 June 2019, 23:27 »
"Humans will find out they cannot breathe their money."  ;D

Asta mai lipsea: Oxygen Loss, Our Worst Environmental Nightmare Unfolding
 

Offline astateofmind

Prabusirea Biosferei
« Reply #24 on: 18 June 2019, 00:39 »
Comparat cu pleistocenul timpuriu ... halal articol "stiintific".

Si CO2 e sub nivelul inregistrat in mezozoicul superior (sau dreaq stie cand, ca nu mai tin minte), asta nu inseamna ca e ok sa mai creasca la acelasi nivel ca atunci.
ignore list: askyfallout, monier, taribobo
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #25 on: 02 July 2019, 14:44 »
"It is our greatest fear that a point of no return will be reached, which will lead to a permanent loss of diversity."

Insect apocalypse: German bug watchers sound alarm
 

Offline Ciocanul

Prabusirea Biosferei
« Reply #26 on: 02 July 2019, 15:13 »
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Oxidation_Event
Asta a fost prima apocalipsa. Serios, s-a umplut atmosfera de oxigen si au murit specii peste specii. Si nu polua nimeni. :) Oxigenul a fost toxic la inceput pt speciile de atunci.
 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #27 on: 02 July 2019, 19:31 »
Care "specii peste specii au murit" Man? Tu pomenesti de "Great Oxidation Event" care a avut loc in urma cu ~2,4 miliarde de ani, iar primele organisme multicelulare au aparut in urma cu ~600 milioane de ani, adica cu aproape 2 miliarde de ani mai tarziu!
 

Offline Ciocanul

Prabusirea Biosferei
« Reply #28 on: 02 July 2019, 22:01 »
Da, multe chestii simple au disparut, extinct.
https://simple.wikipedia.org/wiki/Great_Oxygenation_Event

Oxygen was toxic to most of the Earth's anaerobic inhabitants at the time. As cyanobacteria produced oxygen, and built their stromatolites, they changed the environment for other protists. Since the other protists had no way to deal with oxygen, most would have become extinct. Another consequence was the effect of free oxygen on atmospheric methane, a greenhouse gas. The reaction removed the methane and caused the Huronian glaciation, possibly the longest snowball Earth episode ever. Free oxygen has been an important part of the atmosphere ever since.
---

 

Offline oldshooterman

Prabusirea Biosferei
« Reply #29 on: 03 July 2019, 01:24 »
Nu prea pare ca intelegi despre ce se discuta si ce s-a intamplat perioada la care te referi.

1. In postul nr. 23 e vorba despre scaderea continutului de oxigen din atmosfera si oceane, proces cu efecte negative asupra formelor superioare de viata.
2. Ai dat un exemplu in care e vorba despre cresterea continutului de oxigen in oceane si atmosfera, care a avut efect pe termen lung diversificarea biologica si a favorizat aparitia organismelor complexe.
3. In prezent vorbim despre situatii care evolueaza in zeci/sute de ani (datorita activitatii umane), in exemlul tau e vorba de evenimente intinse pe sute de milioane de ani.
4. Discutia e despre faptul ca omenirea isi creeaza singura o situatie care ar putea fi dezastruoasa in cateva zeci de ani si tu dai exemple despre situatii care s-au schimbat incet in perioade de timp intinse pe zeci de milioane de ani.
5. Intreaga istorie a omului modern se intinde pe vreo 200.000 de ani; in 200.000 de ani situati in perioada GOE practic nu s-a intamplat nimic luat ca medie la scara planetara. Adica poti spune ca ZERO "specii peste specii au murit" si daca intinzi perioada de observatie pe un milion de ani, chiar si din cauza faptului ca precizia cu care se fac masuratorile pentru evenimente petrecute cu 2+ miliarde de ani in urma e mult mai mica de un milion de ani...